Bijna: Restaurant De Broeker Huiskamer

Houtvuur, smaak en warme stoelen.

Geniet tijdens je lunch van lokaal geteelde wortels, gegrild op houtvuur.

Wat je vanaf juni dagelijks kunt verwachten

En op 23 mei al kunt proeven.

Aan de rand van onze hoofdstad, tussen groen en droom, eet je vanaf juni in Restaurant De Broeker Huiskamer herkenbare gerechten, zonder poespas, maar met bakken karakter. Op 23 mei kunnen ongeduldige proefkonijnen alvast aanschuiven – dan testen we de kaart.

Op de all-day kaart staan vertrouwde klassiekers en wisselende specials – eenvoudig, in het seizoen en ambachtelijk op houtvuur bereid. Naast lunch en diner komen er borrelhappen, snacks én goeie friet uit de keuken – iemand moet de leegte vullen die snackbar De Rob achterliet.

Het enige restaurant in Broek in Waterland waar je luncht, dineert en borrelt op niveau, maar zonder de poeha – met smaak die blijft hangen.

Een verbouwing houdt Thijs niet weg van zijn lopend vuurtje. Op 23 mei test hij vanallesennogwat voor het nieuwe menu van de Broeker Huiskamer.

Bij zijn? (opent in nieuw tabblad)

Thijs Steur, oud chefkok van Vuurtorenveiland en zijn vader en meesterbakker Sjaak
Gegrilde prei op houtvuur - lunch bij De Broeker Huiskamer
Zelfgebakken desembrood door Thijs Steur
Zwartgeblakerde bloemkool van het houtvuur

Houtvuur, seizoenen & nul fratsen

Eet zoals Broek leeft.

Trouwen met je soulmate, uit eten gaan met mams of met je hele hut vergaderen – overal in Het Broeker Huis eet je zoals Broek leeft: pretentieloos en vol karakter.

Chef Thijs Steur – geboren Broeker, jarenlang zwetend boven de kachels van Vuurtoreneiland, Bussia, Toscanini en Lastage – kookt in zijn open keuken seizoensgebonden op houtvuur, met vakmanschap, zónder fratsen. Voor chef Thijs draait goed eten niet om duur en chic, maar om liefde en verbinding.

Van de eerste kop (zelfgebrande) koffie tot de laatste hap (huisgebakken) taart: één smaak, altijd raak.

Benieuwd naar de man achter de legende?

Chef Thijs Steur in de open keuken van De Broeker Huiskamer

Voor iedereen, op elk moment

(G)een restaurant.

De Broeker Huiskamer is geen traditioneel restaurant – het is een plek die meedeint met de golven van het moment en onze gasten: een kindvriendelijk restaurant waar je uitbundig kunt dineren en óók in stilte kunt genieten? Bij ons kan het.

Ontbijt met een bakkie in de zon in het mooiste dorp van Nederland. Verlies tijdens de lunch aan de leestafel zorgeloos je kinderen uit het oog in de speelhoek. Dineer aan een mooi gedekte tafel met een stevige daghap – of eet vijf gangen aan de bar.

Van ontbijt tot borrel: De Broeker Huiskamer is hét restaurant in Broek waar je je nooit hoeft af te vragen of je erbij hoort. Kom als gast, ga als Broeker.

Alvast spieken met een bakkie?

Bekende Broeker Dirk Posch met koffie en hand kaarten bij het raam in de Grote Zaal