Restaurant De Broeker Huiskamer

Houtvuur, smaak en warme stoelen.

Geniet tijdens je lunch van lokaal geteelde wortels, gegrild op houtvuur.

Wat je vanaf 18 juni kunt verwachten

Vuurwerk.

Aan de rand van onze hoofdstad, tussen groen en droom, eet je vanaf 18 juni in Restaurant De Broeker Huiskamer herkenbare gerechten, zonder poespas, maar met bakken karakter.

Het all-day menu bestaat uit vrolijke gerechten voor iedereen. Het beruchte bord waar voorheen "Besloten Feest" op stond, is ineens de ster van de show: hierop prijkt altijd een wisselend driegangemenu voor €35,-, geflankeerd door het beste dat weide, water en woeste grond die dag te bieden heeft.

Natuurlijk is geen dorpshuis compleet zonder daghap. Aan de stamtafel -niet te reserveren en "aanschuif-only"- eet je een goed bord eten met een glas huiswijn (of glaasje fris, natuurlijk) voor €12,50. Altijd vegetarisch.

Wat je ook eet en waar, je eet altijd eenvoudig, in het seizoen en ambachtelijk op houtvuur bereid. Naast lunch en diner komt er natuurlijk goeie friet uit de keuken. Broek wil patat.

Het enige restaurant in Broek in Waterland waar je luncht, dineert en borrelt op niveau, maar zonder de poeha – met smaak die blijft hangen.

Het menu van week 24 bekijken? Of direct reserveren vanaf 18 juni?

Thijs Steur, oud chefkok van Vuurtorenveiland en zijn vader en meesterbakker Sjaak
geroosterde-wortels-lunch-broekerhuis
Zelfgebakken desembrood door Thijs Steur
Zwartgeblakerde bloemkool van het houtvuur

Houtvuur, seizoenen & nul fratsen

Eet zoals Broek leeft.

Trouwen met je soulmate, uit eten gaan met mams of met je hele hut vergaderen – overal in Het Broeker Huis eet je zoals Broek leeft: pretentieloos en vol karakter.

Thijs (oa. Toscanini, Vuurtoreneiland, Bussia, Lastage) kookt in zijn open keuken seizoensgebonden op houtvuur, met vakmanschap, mét zonder fratsen. Voor Thijs draait goed eten niet om duur en chic, maar om liefde en verbinding.

Van de eerste kop (zelfgebrande) koffie tot de laatste hap (huisgebakken) taart: één smaak, altijd raak.

chef Thijs Steur in de open keuken van De Broeker Huiskamer

Voor iedereen, op elk moment

(G)een restaurant.

De Broeker Huiskamer is geen traditioneel restaurant – het is een plek die meedeint met de golven van het moment en onze gasten: een kindvriendelijk restaurant waar je uitbundig kunt dineren en óók in stilte kunt genieten? Bij ons kan het.

Ontbijt met een bakkie in de zon in het mooiste dorp van Nederland. Verlies tijdens de lunch aan de leestafel zorgeloos je kinderen uit het oog in de speelhoek. Dineer aan een mooi gedekte tafel met een stevige daghap – of eet vijf gangen aan de bar.

Van ontbijt tot borrel: De Broeker Huiskamer is hét restaurant in Broek waar je je nooit hoeft af te vragen of je erbij hoort. Kom als gast, ga als Broeker.

Alvast spieken met een bakkie?

Bekende Broeker Dirk Posch met koffie en hand kaarten bij het raam in de Grote Zaal